illustration & art

Over Frank Stringa

Frank volgde -na de Grafische Opleiding (Utrecht, 1986)- de Reproductieteken Opleiding (Utrecht, 1991). Naast werk in opdracht als grafisch ontwerper/vormgever legde hij zichzelf toe op de meer artistieke aspecten van zijn vak. Grafische kunst op basis van fotografie en fotografische voorstudies hadden zijn voorkeur. Daarnaast deed hij van alles, wat zijn creativiteit en materiaalkennis verder moest ontwikkelen, waaronder: beschilderingen, portretten, illustraties, grafisch ontwerpen en huisschilder. Frank Stringa werkt nu als beeldend kunstenaar, en is ondermeer actief als reproductietekenaar(schilder) van portret en figuur. In zijn werken combineert hij verschillende stijlen en technieken, en streeft naar een unieke eigen weergave van karakter en identiteit. Geïnteresseerd in nieuwe uitdagingen, voor speciale gelegenheden of gebeurtenissen. Met als uiteindelijk doel; fulltime werken in opdracht maken, om zo zijn verdere ontwikkelingen te kunnen blijven financieren.

Portretten

Een handgemaakt artistiek portret van een familielid, geliefde, (klein)kind, iemand anders uit uw omgeving of uzelf… kan als alternatief voor een foto gemaakt worden wanneer u zo’n kunstwerk bijv. unieker of waardevoller vindt dan een foto, of wanneer u een portret wil schenken of laten maken als aandenken bij een speciale gelegenheid, relatiegeschenk, communie, Valentijn, huldiging, verjaardag, huwelijk, geboorte of voor nabestaande als aandenken. Er zijn ook tientallen mogelijkheden om zo’n uniek portret te laten maken; getekend, geschilderd, met acrylverf, als aquarel of met (olie)pastelkrijt, klassiek, modern, klein of groot van formaat, passend in het interieur, of een combinatie van verschillende technieken en stijlen.

Illustraties

Een kleine maar doeltreffende illustraties van een persoon, gebouw, situatie, idee enz… kunnen gebruikt worden voor een kaartje, gedichtenbundel, krant, nieuwsbrief, maar ook letterlijk uitgewerkt worden als schilderij. Op deze manier kan -de meestal als schets gemaakte tekening- een unieke uitstraling krijgen, en gebruikt worden als decoratie voor uw bedrijf, organisatie, privé-woning.

Kunstwerken

U kunt een kunstwerk naar eigen keuze welke klassiek of modern, getekend en/of geschilderd laten maken dat volledig aansluit bij uw persoonlijke smaak, uw interieur, idee, interesse enz… Elk kunstwerk wordt als uniek stuk éénmalig speciaal voor u, en in nauwe samenwerking met u ontworpen en bij mezelf thuis gemaakt. Alle onderwerpen, technieken, stijlen en formaten zijn mogelijk… Van klein tot een monumentaal schilderij waarin uw eigen voorkeuren qua vorm, onderwerp, kleur enz. extra worden geaccentueerd, en u het kunstwerk op een heel persoonlijke manier als blikvanger kan integreren in uw huis, bedrijf, tuin, terras, woonkamer enz…